CoolAir | Сэрүүн агаар | air conditioner | агааржуулагч | хөргөлт | агааржуулалтын систем | агааржуулалтын тухай | агааржуулалтын сэнс | агааржуулалтын тоног төхөөрөмж | агааржуулалтын хоолой | агааржуулалтын компани | эйр кондишн | эйр кондишн тоног төхөөрөмж | air conditioner | air conditioner system | air condition | air condition zasna | air condition avna | air condition hudaldaa | agaarjuulalt | Сэрүүн агаар ХХК | seruunagaar.mn | www.seruunagaar.mn

*

нүүр хуудас > Агааржуулалт > Зоогийн газар, кафе, баарны агааржуулалт

Агааржуулалтын систем нь ресторан, кафе эсвэл бааранд

Өдөр сайхан сонгино, сармисны үнэртэй утаатай клубуудад сайхан үдшийг төсөөлж болохгүй. Таны кафе нэр хүнд гутамшигтай байхыг хүсэхгүй, зочид манан дунд зараа мэдэрч байна уу?

Баар, ресторан, кафены агааржуулалтын системийг бий болгохдоо хоёр гол тэргүүлэх чиглэлийг тодорхойлж болох юм. Харин жуулчдын хувьд танхимууд агааржуулалтын системийн асуудал нь хангалттай хялбар байх юм бол, халуун дэлгүүр илүү төвөгтэй байдаг бол тэнд үр дагавар, ажилчдын тав тухтай байдлаар хэд хэдэн бөгөөд тооцооны үр дүнгийн ялгаа, агаарын халуун дэлгүүр тооцох арга зааснаас өөр ямар ч шалтгаанаар нь чухал биш юм. Тооцооны аргын аль нь хамгийн тохиромжтой вэ? Энэ тохиолдолд тухайн обьектод хэд хэдэн хүчин зүйлээс хамаардаг ба энэ сонголт нь дизайнерын мөрөн дээр байдаг, эцсийн дүн шинжилгээний үр дүнг тодорхойлно.

Норм ...

Ресторан, кафены агааржуулалтад тавигдах шаардлагыг зохицуулалтын баримт бичигт тайлбарласан бөгөөд ерөнхийдөө энгийн зүйл юм. 50-аас доошгүй талбайд нийлүүлэх үйлдвэрт хоолны танхим болон халуун дэлгүүрийн хангамжийн агааржуулалтыг нэг системээр зохион байгуулж болно. Агааржуулалтын систем нь доорх бүлгийн өрөөнд бие даасан байдлаар хийгдсэн байх ёстой: 

  • зочдод зориулсан байр; халуун дэлгүүр ба угаагч;
  • үйлдвэрлэл, захиргааны байр; бие засах газар, угаалгын өрөө, шүршүүр;
  • хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ, мах, загасыг хадгалах зориулалттай хөргөгчийн өрөө;
  • хүнсний хог хаягдлыг хадгалах хөргөгчинд зориулсан өрөө.

Кафе, ресторан, цайны газар зэрэг агаарын солилцооны ханш

Өрөөний төрөл

Агааржуулалтын түвшин (нэг хүнд ногдох)

Элсэлтийн танхим

Цагт 20 м 3

Тамхигүй өрөө

40м 3 цагт

Тамхи татах өрөө

100м 3 цагт

Кафе

30м 3 цагт

Хүүхдийн кафе

20м 3 цагт

Тоглоомын өрөө

30м 3 цагт

Хоолны өрөө

20м 3 цагт

Кафе болон рестораны агааржуулалтын агаарын урсгалыг тооцоолох энгийн, энгийн тоон үзүүлэлтүүд:

  1. Тамхи татах зөвшөөрөгдсөн танхимд агааржуулалтын систем нь 6-10 дахин их байдаг (өөрөөр хэлбэл өрөөний эзлэхүүн 6-10 дахин үржүүлсэн). Зураг 10 нь тамхи татдаг, интеграцчилал бүхий 6 байгууллага байдаг. Хэрвээ тамхи татдаггүй бол нэг хүнд 60 м 3 / цаг зарцуулдаг.
  2. Гал тогооны өрөөний агааржуулалтын багтаамж: кВт-ын гал тогооны бүх цахилгаан хэрэгслийн хэрэглээ 80-100 м 3 / цаг үржүүлдэг . Гал тогооны өрөөний агааржуулалтыг тухайн төхөөрөмжийн хэрэглээний эрчим хүч (монитит, пийшин гэх мэт) дээр үндэслэн тооцдог боловч эдгээрийн дунджийг авч болно. Энэ нь бага хэмжээний маргаантай юм.

Хоолны өрөөнд ширээ, суудал зохион байгуулах

Хоолны заалны агааржуулалт хэрхэн зохион байгуулагдах нь хүснэгт, суудал зэргээс хамаарна. Орон сууцны агааржуулалт, агааржуулалтын асуудлын шийдлийг шийдэх нь өрөө тасалгааны хамгийн их багтаамжийг хангахын тулд зохион байгуулалт нь зочдын байрлалыг аль болох бат бөх байлгах ёстой.

Ерөнхийдөө дараах зарчмуудыг баримтлах ёстой:

Хүмүүсийг буух бүсэд хүйтэн агаарт бүү хэрэглэ ("хүйтэн байлгана" гэх мэт).

Боломжтой бол тоног төхөөрөмжийг (ихэвчлэн хуурцаг, суваг агааржуулагч) угаах.

Сувгийн агааржуулагчийн сараалжийг өрөөний агааржуулалтанд ашиглаж болно гэдгийг санаарай 

Зочлогчдыг бүртгэлд бүртгэх 

Агааржуулах системийг тооцоолох, төлөвлөхдөө тамхи татахыг хүсэгчид байнга анхаарч үзэх хэрэгтэй. Нэгдүгээрт, тамхичин тус бүрт илүү цэвэр агаар ( жирийн 30-60 оронд 100-120 м 3 / ц) байх ёстой. Хоёрдугаарт, тамхи татах бүсээс агаар тамхи татахыг хориглодог бүсэд орохгүй байхын тулд нийлүүлэлт, утааны сараалжтай байх шаардлагатай. 

Хэрвээ ресторан нь тухайн бүсэд хуваагдахгүй бол тамын тамхи, тамхи татдаг зочдын харьцаа зэргийг техникийн зорилтод тусгах нь зүйтэй. Энэ нь агааржуулалтын тоног төхөөрөмжийг сонгох, худалдан авагчийн зүгээс тулгарсан асуудлууд, нэхэмжлэлээс хамгаалах боломжтой болно. Хэрэв ресторанд тамхи татдаг бүсийг байрлуулсан бол түүнийг агаар мандлын тороор бүрхсэн агаарын хөшигөөр тусгаарлахыг зөвлөж байна. Агаарын хөшиг тамхи татахгүй бүсэд тамхи татахыг зөвшөөрдөггүй.

м тутамд 2000 ватт - гол бэрхшээл энд халуун дэлгүүрт ажлын орон зайн хадгаламж хүртэл 800 teplonapryazhonnosti нэмэгдсэн хүргэдэг гэдгийг оршдог 2 . Одоогийн стандартууд нь дулааны стресс нь үйлдвэрлэлийн талбайн 1 м 2 тутамд 210 Вт-аас хэтрэхгүй байхыг шаарддаг . Халуун дэлгүүрүүд дэх агааржуулалтын системүүд нь байршуулах тоног төхөөрөмж, хангамжийн тусламжтайгаар хийгддэг 

Агааржуулалт хийх схем

Хамгийн түгээмэл хэрэглээ бол уламжлалт агаарын хуваарилалтын схем (өрөө тасалгааны дээд бүсийн агаарт нийлүүлэлт ба агаарыг зайлуулах) юм. Энэ хувилбарт (Зураг 2) тэжээлийн агаарын температур нь үйлчилгээний температур дахь агаарын температураас 6 ° С-ээс хэтрэхгүй байх ёстой.

Нүүлгэх замаар агааржуулалтын диаграмм 

Сүүлийн үед ашиглагдаж байсан хувилбаруудын нэг нь нүүлгэн шилжүүлэлтээс агааржуулалтын схем байж болно. Энэ схемээр агаарыг доороос, 0.2-0.3 м / ц хүртэлх хурдтай, агаарын температуртай (2-3 ° C) агаарын температуртай харьцуулахад бага байдаг. Агаарын агаар зайлуулалт өрөөнд байдаг.

Энэ схемийг хэрэглэх нь агаарыг холихыг багасгадаг бөгөөд энэ нь зочид өрөөнд тамхи татдаг.

Сүүлийн үед ашиглагдаж байсан хувилбаруудын нэг нь нүүлгэн шилжүүлэлтээс агааржуулалтын схем байж болно. Энэ схемээр агаарыг доороос, 0.2-0.3 м / ц хүртэлх хурдтай, агаарын температуртай (2-3 ° C) агаарын температуртай харьцуулахад бага байдаг. Агаарын агаар зайлуулалт өрөөнд байдаг.

Энэ схемийг хэрэглэх нь агаарыг холихыг багасгадаг бөгөөд энэ нь зочид өрөөнд тамхи татдаг. 

Мөн халуун дэлгүүрийн агааржуулалтыг зохион бүтээхдээ угаалгын суваг суурилуулах зааврыг анхаарч үзэх шаардлагатай. Жишээ нь:

Шүүлтүүрийг суулгахыг шаардах;

Сувгийн налууг угаах чиглэлд байлгах. суваг суурилуулах;

өөх тосыг хуримтлуулах төхөөрөмжийг суурилуулах;

халуунаар ажиллах системээс угаагч угаагч уусмалыг зайлуулахын тулд ус зайлуулах холболтыг гүйцэтгэх;

болон үүнтэй төстэй зүйлс. 

   

150 ° С-ээс дээш температуртай халуун агаарын хоолойноос халуун зөөгчөөс агаарыг зөөхээр төлөвлөж байгаа бол агаарын суваг нь дулаан тусгаарлалттай байх ёстой.

  • Практик жишээ: ресторан нэг тооцоо агааржуулалтын систем хийх ажил: 100 зочид рестораны агааржуулалт тооцоолох 14m2 халуун дэлгүүр талбайд (үйл ажиллагаа, ачаалал хүчин зүйл simultaneity оролцуулан) илүүдэл дулаан 7756 W болсон. Эдгээр утгууд нь 540 Вт / м2 / дулааны даралттай холбоотой. 61 удаа агаарын солилцоо харгалзана модуль тоног төхөөрөмж, дулаан, тааз хийж 2600m3 / цаг агаар хамгийн бага зөвшөөрөгдөх утга. Туршлагаас үзэхэд халуун дэлгүүрүүдэд агаарын солилцооны хязгаарлагдмал байдлыг 50-80 гэж үздэг. Энэ тохиолдолд агаарын температур + 26 ° С халуун усны дэлгүүрт зөвшөөрөгдөх дээд хэмжээтэй ойролцоо байна.

Хоёр нөхцөл байдал анхаарал хандуулах хэрэгтэй: 

  1. Тодорхой нөхцлүүд нь гаднах агаарын тооцооны температур + 22,3 ° С хүрдэг
  2. "Барилгын тухай хууль агааржуулалт хоолны" -ын халуун дэлгүүр нийлүүлсэн агаарт 60 орчим% нь хоолны өрөө хүссэн underpressure хангах нийлүүлэх болно. 

Сануулга: Бид дээрх брендийн тоног төхөөрөмжийг рекламдаагүй ба харицуулсан бичлэг оруулсан юм. Дэлгэрэнгүй мэдээлэлийг Имайлээр санал болгон аваарай.

Манай мэргэжлийн хамт олоноос технилогийн мэдээлэл, суурилуулахтай холбоотой мэдээллийг танд үнэ төлбөргүй зөвөлгөө өгөх болно. Бидэнтэй холбоо барих утас: 8827-8888


Таны явуулсан мэдээлэл нь зөвхөн вэб сайтын архив болж үлдэх бөгөөд аливаа нөхцөлд олонд нийтэд ил болгохгүй болно.

Үнийн санал авах